zakaj ravno rafting kolpa?

Kolpa v nizkem vodostaju predstavlja pravo sproščujočo dogodivščino. Kopanje v topli in čisti Kolpi med samim spustom je res posebno in nepozabno doživetje, ki ga boste stežka pozabili.

Ob povišanem vodostaju pa se reka Kolpa prelevi v reko, ki bo navdušila tudi tiste, ki pogrešajo adrenalin.

Ena od ključnih prednosti raftinga po Kolpi pa je ta, da pri nas niste časovno vezani kar se tiče spusta in vam je naša oprema na voljo cel dan.

KAKO POTEKA rafting?

Po telefonu se dogovorimo za želeno uro štarta. Ko pridete na našo lokacijo, parkirate svoj avto na našem brezplačnem parkirišču. Mi vam zagotovimo sod v katerega si spakirate brisačo, telefon ter osvežilno pijačo in kakšen prigrizek.

Poleg damo obvezno opremo in sicer čelade, vesla, rešilni jopič ter v hladnejšem obdobju neoprensko obleko. Ko vse pripravimo in spakiramo v naš kombi vas odpeljemo po toku navzgor. Trasi se prilagajamo glede na vaše veslaške zmogljivosti in želje. Na dolžino in čas spusta vpliva tudi vodostaj. Med samo vožnjo na štartno mesto vam tudi razložimo kako se soočati in obnašati med vožnjo in samim spustom po reki. Razložimo vam tudi kako veslati in usmerjati čoln.

Po končanem spustu pa poskrbimo tudi za vaše lačne želodčke v naši okrepčevalnici, kjer vam ob zaključku ponudimo raznovrstne jedi.KAJ IMETI S SEBOJ?

Kot radi rečemo pri nas v toplejših mesecih med »obvezno opremo« spadajo kopalke, brisača. V primeru nižjega vodostaja reke lahko tudi kje nasedete, zato je potrebno izstopiti iz čolna. Ker nekatere skale drsijo odsvetujemo uporabo sandal ali crocs obutve. Primerna obutev v toplem obdobju so tevice, stare superge, ki vam jih ne bo žal zmočit ali še bolje kakšna vodna obutev. V kolikor le teh nimate s sabo vam mi priskrbimo neoprenske čevlje.

Najpomembnejše od vsega pa je krema za sončenje, dovolj tekočine in seveda dobra volja.

STE VEČJA SKUPINA IN NISTE LOCIRANI V NAŠI BLIŽINI?

Ker je reka Kolpa dolga mejna reka med Slovenijo in Hrvaško, mi pa se nahajamo v Poljanski dolini ob Kolpi, ki sodi v zgornji srednji tok, smo za večje skupine tudi fleksibilni kar se tiče štarta in cilja trase. Pokličite nas in skupaj bomo našli skupno pot!

V kolikor ste si izbrali predolgo turo za rafting in omagate preden pridete do nas na cilj nas pokličete ter vas v najkrajšem možnem času pridemo iskat na dogovorjeno mesto. Če pa pridete do nas na cilj in bi želeli še malo poveslat nam to sporočite v našem rafting centru in s tem lahko podaljšate turo do 5 km ter vas nato pridemo iskat z našim vozilom.


Ostale posebnosti

 

KOLPA je PRIMERNA ZA DRUŽINE IN VSE, KI NIMAJO VELIKO VESLAŠKIH IZKUŠENJ

Kolpa je zaradi svoje čistosti, toplote, umirjenosti in nezahtevnosti ob ugodnem nizkem vodostaju v toplejših mesecih kot nalašč za izlete in aktivne počitnice z družino.

NA ČOLN LAHKO VZAMETE SVOJEGA KOSMATINČKA

Če vaš kuža obožuje vodo bo navdušen, če ga boste vzeli s sabo in se skupaj podali na nepozabno pustolovščino.

PREDSTAVITEV ČOLNOV

Uporabljamo slovenske čolne proizvajalca Gumar

MINI RAFT

Mini raft je napihljiv kanu in je primeren in izdelan za dve ali tri osebe. Od kanuja je nekoliko počasnejši, vendar veliko stabilnejši. Velika prednost mini rafta oziroma napihljivega kanuja je, da ga ni mogoče potopiti. Razen, če predrete vse napihljive tube hkrati. =) Naj omenimo, da se to še ni zgodilo. Zaradi svoje oblike je mini raft lahko vodljiv in primeren tako za izkušene veslače kot tiste brez izkušenj.

RAFT

Primeren za rafting po višjem vodostaju ali za družbo, ki si želi biti na čolnu v poletnih mesecih skupaj. Rafti imajo kapaciteto za sedem do deset oseb.

So kakšna doplačila?

Vodič (kot dodatna oseba), neoprenska obleka (3 Eur)

Je Kolpa nevarna reka?

Kolpa ne sodi med nevarne reke, če čolnarjenje organiziramo v ugodnih vodostajih. Neizkušenim veslačem pa priporočamo vodiča.